Sinds 2014 maak ik minimalistische zilveren sieraden, zowel eigen ontwerpen als in opdracht.

Wat ik als kind al deed, ging ik tijdens en na mijn studie mee verder; schatzoeken. Ik struin kringlopen en rommelmarkten af. In een berg afgedankte spullen kan ik altijd nog wel een goed onderdeel of mooi dingetje vinden. Het liefst maak ik met al die onderdelen een nieuw object, een nieuw kledingstuk of nieuwe sieraden. Nooit gedacht dat ik hier mijn werk van zou kunnen maken!

Vrij snel na het behalen van mijn diploma Interior design & styling kwam ik erachter dat ik met het ontwerpen wel goed zat, alleen de schaal moest anders. Op een markt sprak ik een vrouw die zelfgemaakte sieraden van allerlei metalen verkocht. Ze bleek lid te zijn van een creatieve werkplaats waar ook edelsmeden cursussen werden gegeven. Er was geen twijfel mogelijk; dat wilde ik ook. De volgende dag had ik me aangemeld voor een cursus en na een paar weken heb ik de eerste gereedschappen aangeschaft om thuis verder te werken waar de cursus ophield. Zilver werd mijn grote liefde; een heerlijk bewerkbaar materiaal wat iedereen mooi staat en wat ik zelf ook graag draag.

Al snel verkocht ik sieraden op kunstmarkten en begon ik met ontwerpen in opdracht. Wanneer er een flink uitdagende opdracht voorbij komt -en omdat je nooit uitgeleerd bent- volg ik af en toe een cursus en onderzoek ik nieuwe technieken. Zo ben ik zeven jaar geleden begonnen met het slijpen en verwerken van keramiek. Ik liet een dierbare vaas vallen en daar moest ik toch iets mee kunnen. Door te experimenteren kwam ik erachter dat keramiek zich prima laat zagen en slijpen. Wat een heerlijke aanvulling; waar zilver objectief is en mijn ontwerpen nodig heeft om tot leven te komen, vertelt een scherf al een eigen verhaal.

Ik heb een atelier/winkel in het Modekwartier in Arnhem en daar komt alles samen. Hier komen groepen vriendinnen een workshop volgen, bespreek ik met een klant de perfecte ring voor zijn (aanstaande) verloofde en is mijn eigen werk te zien en te koop. Mijn sieraden kunnen een emotionele lading hebben voor klanten maar je kan ook gewoon verliefd worden op een hangertje in de etalage of een cadeautje kopen voor je moeder. Best of both worlds.

Misschien heb je een scherf gevonden op vakantie, een gesneuveld keramisch erfstuk of gewoon een heel mooi idee? Dan kan ik iets voor je doen! Graag zet ik mijn creativiteit en oog voor detail in om voor jou het juiste sieraad te maken.

– Marlies